3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri

3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri

- Erzurum'da 3. kez gerçekleştirilen organizasyon sona erdi - Final müsabakaları sonunda Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu


ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri yapılan final müsabakaları ile sona erdi.

Olimpiyat Parkı'nda düzenlenen organizasyona, Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra İran, Gürcistan ve Azerbaycan başta olmak üzere 11 ülkeden yaklaşık 565 güreşçi katıldı.

Bugünkü müsabakalarda finale kalan 30-60 kilo aralığındaki minikler ve yıldızlar ile 55-95 kilo arasındaki büyükler er meydanına çıktı.

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karakucak Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş müsabakalarının kentte heyecan oluşturduğunu söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne rakip olmak için Erzurum'da karakucak güreşlerini yaptıklarını belirten Kıraç, "Göreve geldiğimizde güreş, Erzurum'da adeta can çekişiyordu. Birinci hedef olarak Erzurum'a güreş arena yapmak istedik. Karakucakın Kırkpınar'ı olması için Erzurum'da böyle bir şey başlattık. Kırkpınar'da yağlı güreşler 3 gün sürüyor. Türkiye ve yurt dışından birçok güreşçi bu organizasyona katılım sağladı. Biz de güreşlerin tadını çıkarmak için organizasyonu 3 güne çıkardık. Biz 20 ülkeyi davet ettik. İran başta olmak üzere Gürcistan ve Azerbaycan gibi toplam 11 ülkeden 565 güreşçi iştirak etti. Bugün bütün sıkletlerde finale kalan güreşçileri görüyoruz. 6 baş pehlivanımızla birlikte bütün kategorilerde güreş tutuldu." diye konuştu.

Müsabakalar sonucunda ise başpehlivan Fatih Yaşarlı olurken, Tornike Hideşeli ikinci ve Abucabi Zura da üçüncülüğü elde etti.

Yıldızlarda, 30 kiloda Cahit Yılmaz, 35 kiloda Mircadev Nabiyev, 40 kiloda Mehmet Çelik, 45 kiloda Abdulfaz Nasirov, 50 kiloda Semih Turgut, 55 kiloda Ahmet Duman ve 60 kiloda da Faruk Kırtepe, birinci oldu.

Büyüklerde ise 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Barış Kaya, 65 kiloda Recep Münir Aktaş, 70 kiloda Mustafa Kuyucu, 75 kiloda Ahmet Ertürk, 80 kiloda Adem Akbulut, 85 kiloda Ayhan Sucu ve 95 kiloda da Ahmet Bilici, birincilik kürsüsüne çıktı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :