3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri

3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri

Bolu'da, 28-30 Nisan'da yapılacak etkinlikte 7 ülkeden 500 aşçı 12 kategoride yarışacak

BOLU (AA) - 3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri'nde 7 ülkeden 500 aşçı, 12 kategoride hünerlerini sergileyecek.

Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneğinin (YEPAD) organize ettiği etkinlik, 28-30 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Jüri başkanlığını Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler'in yapacağı ve 36 ülkeden jüri üyeleri önünde 7 ülkeden 500 aşçının marifetlerini sergileyeceği yarışmaya başvurular, 20 Mart'ta sona erecek.

Yarışmacılar, tavuk, balık, kuzu, sığır ve dana eti, makarna, tatlı, Osmanlı mutfağı, yöresel yemek, lise ekibi, üniversite ekibi ve Grand Prix Siyah Kutu kategorilerinde yemekler hazırlayacak. Jüri üyelerinin beğenisini kazanan yemekleri hazırlayan ekiplere, 30 Nisan'da madalya verilecek.

- "Osmanlı ve Türk mutfağını dünyaya tanıtacağız"

YEPAD Başkanı İsmail Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe jüri olarak katılacak ünlü şeflerin 12 kategoride yarışmacılara not vereceğini söyledi.

Bulut, 500 aşçının 12 kategoride ter dökeceği etkinlikte, jüride 36 ülkeden katılacak şefler ile Türkiye’deki beş yıldızlı otellerde çalışan şefler ve gastronomi dünyasının tanınmış simalarının yer alacağını belirtti.

Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinin jüri üyelerinin beğenisine sunulacağını ifade eden Bulut, "Bu etkinlikle, Osmanlı ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımını yapacağız. Türk aşçılığının gayri resmi başkenti olan Bolu’da, bu yarışmayı gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz." dedi.

Bulut, yarışmaya, Alan Payen, Anil Grover, Anna Gasanova, Dimithu Kumarasigne, Dragica Lukin, Eduardo Colonerus, Emrah Köksal Sezgin, Karlheinz Haase ve Hilmar Bragi Jonsson gibi önemli şeflerin yanı sıra WACS Baskanı Thomas Andreas Gugler’in da katılarak jüri üyeliği yapacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Türk turizmine destek ve katkı sağlamak amacıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden dostlarımızı Bolu’da ağırlayacağız. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Bolu'da dünyaca ünlü şefleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 3. Bolu İzzet Baysal Mutfak Günleri sayesinde hem Bolu'yu hem de aşçılarını dünyaya bir kez daha göstererek, lezzetli yemeklerini 36 ülkeden katılan jüri üyelerinin beğenisine sunacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :