3 ayda 38 kilo verdi

3 ayda 38 kilo verdi

İzmirli Özkara, hamilelik döneminde yemek alışkanlığının bozulması nedeniyle 100 kilograma çıkınca 3 ayda 38 kilogram verdi - Özkara: - "Eşime inat zayıflamaya karar verdim. Askerden izne gelince beni tanıyamadı, çok şaşırdı. Spor merkezine gittiğimi bili

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - İzmir'de, hamilelik döneminde yeme alışkanlığının bozulması nedeniyle 100 kilograma ulaşan Filiz Özkara, spor ve diyetle 3 ayda 38 kilogram verdi.

Menderes ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Filiz Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor salonunda azimle yaptığı çalışmalar sonrası 3 ayda 13 beden zayıflayarak herkesi şaşırttığını belirtti.

Hamileliğine kadar 68 kilogram olduğunu ve kilosunun pek değişmediğini anlatan Özkara, hamileliği sürecinde yeme alışkanlığının da farklılaştığını ve kilo almaya başladığını ifade etti.

İştahı ve yeme alışkanlığının 14 ay önce yaptığı doğum sonrası da değişmediğini dile getiren Özkara, sabah kahvaltılarında İzmir'e has hamurişi olan boyozdan 20 tane, akşam yemeklerinde ise 2 ekmek yediği günler olduğunu söyledi.

Özkara, bu alışkanlığı nedeniyle diyet programı uygulayamadığını, kilolarından nasıl kurtulacağını düşündüğünü, bir dönem midesini küçültmek için ameliyat olmayı dahi düşündüğünü dile getirerek kendisini çaresiz hissettiğini aktardı.

Çevresindekiler için espiri konusu olduğunu, evden çıkamadığını, hatta eşinin dahi "Ne yapsan olmuyor, sen zayıflayamazsın" dediğini vurgulayan Özkara, bu sözlerin kendisini olumlu motive ettiğini, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine zayıflamayı bir de spor salonuna yazılarak denemek istediğini belirtti.

-"51 bedenden 38'e indim"

Eşinin, o dönemde vatani görevini yapmak için askere gittiğine işaret eden Özkara, şöyle devam etti:

"Spor salonunda eğitmenimin verdiği program doğrultusunda çok disiplinli çalışma yaptım, diğer yandan da yeme alışkanlığımı değiştirdim. Zamanımın büyük bir kısmını spor merkezinde pilates, aerobik ve aletli sporda geçirdim ve ilk ay 10 kilogram verdim. Bu beni daha da hırslandırdı, 3 ay sonunda 100 kilodan 62'ye, 51 bedenden 38'e indim. Bu beni inanılmaz mutlu etti. Sporla bunu başardığım için de vücudumda herhangi rahatsız edecek fiziki olumsuzluk oluşmadı."

Eşi Hüseyin Özkara'nın 3 ayın sonunda izinli olarak İzmir'e geldiğini, kapıyı açtığında kendisini tanıyamadığını ifade eden Filiz Özkara, şunları söyledi:

"Eşim eve ilk geldiğinde çok şaşırdı. Spor merkezine gittiğimi biliyordu ama kilo vereceğime inanmıyordu. 'İlk sözleri çok güzel olmuşsun, bir daha kilo alma.' dedi. Eskiden fotoğraf çektirmek istemezdim şimdi ise eski günlere inat daha çok fotoğraf çektiriyorum. Bol bol alışveriş yaptım eski eşyalarımı görmek istemiyorum ihtiyaç sahiplerine verdim. Yeni bedenime uygun giysiler aldım.”

Fazla kiloların kadınlar için kader olmadığını, iradeli bir şekilde spor ve diyet yaparak zayıflamanın mümkün olduğunu aktaran Özkara, sporu kilo vermenin yanında sağlık için de tüm kadınlara tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

- "Tüm kadınlarımızın ilham kaynağı oldu"

Spor Eğitmeni Ayşegül Demir ise Filiz Özkara'nın azmiyle kısa sürede fazla kilolarından kurtulduğunu dile getirerek "Kendisi spor merkezimize gelen tüm kadınlarımızın ilham kaynağı oldu. Şimdi 62 kilo gayet normal artık bundan sonra yapacağımız çalışmalar vücudunun sıkılaşmasına yönelik olacak." diye konuştu.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da obezitenin çağın en büyük sorununu olduğunu, açtıkları spor merkeziyle ilçe sakinlerine spor alışkanlığı kazandırmak istediklerini söyledi. Kadınların bu yöndeki taleplerini de göz önünde tuttuklarına işaret eden Soylu, "Açtığımız spor merkezinden 100'den fazla kadınımız faydalanıyor. Onlar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz.” dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :