3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ANKARA (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Beypazarı'nda program düzenlendi.Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa...

ANKARA (AA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Beypazarı'nda program düzenlendi.

Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Milli Eğitim müdür Vekili Murat Şahin, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Programı düzenleyen Eti Soda AŞ Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Hasan Uluışık, Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 12 sinin engelli olduğunu söyledi.

Engellilerin yaşadıkları sorunların tüm toplumu ilgilendirdiğini dile getiren Uluışık, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlara yönelik evrensel değerlere uygun düzenlemeler yapılarak, devletimizin engelli vatandaşlarımızı daha da sahiplenmesini sağlanmış, sosyal güvenlik ve istihdam konularında önemli gelişmeler kazanılmıştır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları ve bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri, anayasamızız ve devletimizin teminatı altına alınmıştır”

Konuşmaların ardından uygulama merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler tarafından sema ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler