3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Engelli vatandaşlarımızın ekonomik açıdan kimseye bağımlı olmamaları için hem kamu kuruluşlarında hem de özel kuruluşlarda çalışan engelli sayısı artırılmalıdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hem kamu kuruluşlarında hem de özel kuruluşlarda çalışan engelli sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Palandöken, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını kısıtlayan zorluklarının ortadan kaldırılmasını istedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çeken Palandöken, "Engellilerin en büyük sorunu mimari engeller yüzünden sosyal hayata katılamamak ve işsizlik nedeniyle ekonomik bağımsızlık kazanamamak. Engellilerin sorunları yalnızca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil her zaman konuşulmalı ve bu konuda farkındalık yaratılmalı. Engellilere bir engel de biz olmayalım. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına daha fazla katılımı için onlara destek verip sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlayalım." değerlendirmesinde bulundu.

Engellilerin kurumlarda istihdam edilmesinin önemine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın ekonomik açıdan kimseye bağımlı olmamaları için hem kamu kuruluşlarında hem de özel kuruluşlarda çalışan engelli sayısı artırılmalıdır. TESK olarak engelli vatandaşlarımızın iş yeri kurmalarını desteklemek için "Kendi İşini Kurma" projesi kapsamında engelli esnaf ve sanatkarımızın iş yerlerinin kuruluşu aşamasında sicil, birlik ve oda kayıt ücretleri ile belge ve hizmet karşılığı olan bedellerini konfederasyon bütçesinden karşılayarak iade ediyoruz."

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da güçlü, geleceğe güvenle bakan bir toplum olmanın şartının, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmeleri, birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmelerinden geçtiğini belirtti.

Yontan, "Engelli vatandaşlarımıza, engelli olmayan vatandaşlarla eşitmiş gibi davranmaktan öte, onlara gerçekten hak ettikleri hakları vermek gerekir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplumun en önemli şartıdır. " ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler