3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Edirne Valisi Özdemir:-"Engelliler ilgili bir problemle karşılaştığımızda bizim engelli bireye 'Allah yardımcınız olsun, Allah size kolaylık versin' gibi bir dua yapma lüksümüz yok. Biz o problemi çözmekle yükümlüyüz"

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "Engelliler ilgili bir problemle karşılaştığımızda bizim engelli bireye 'Allah yardımcınız olsun, Allah size kolaylık versin' gibi bir dua yapma lüksümüz yok. Biz o problemi çözmekle yükümlüyüz." dedi.

Özdemir, Şükrüpaşa Mahallesi'nde oluşturulan "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin açılışında yaptığı konuşmada, engellilere yönelik olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.

Engelli bireylerin sosyal hayatla bütünleşmesi adına çalışmalar yapıldığını anlatan Özdemir, "Devlet olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Engelliler ilgili bir problemle karşılaştığımızda bizim engelli bireye 'Allah yardımcınız olsun, Allah size kolaylık versin' gibi bir dua yapma lüksümüz yok. Biz o problemi çözmekle yükümlüyüz. Bu konuda herkes ne imkanı varsa bu sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. Bu anlayış içerisinde çalışmalıyız. Engellilerimizin sosyal ve ekonomik anlamda ihtiyacı olan tesislere yapmaya devam edeceğiz. Edirne bu konuda çok duyarlı. Özellikle şehirde ulaşılabilirlik anlamında Valilik, Belediye ve STK’lar olarak birlikte çalışıyoruz. İnşallah toplumdaki bütün engeller kalkar ve engelsiz bir şehir oluştururuz." diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise engelli vatandaşların özgürce hareket edebildiği bir kent oluşturmak için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Hepimiz el ele engelli vatandaşlarımızın daha ferah daha özgür daha konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerine destek olmaya çalışıyoruz. Hepimizin bir hedefi var o da Edirne’yi engelsiz bir kent haline getirmek ve Türkiye’de bir ilk olacak olan 'Engelsiz Kent' bayrağını Edirne’ye almak. Bu mutluluğu, bu gururu hep beraber yaşamak istiyoruz. Edirne’de bu merkezlerin sayısının her kurum tarafından artırılması gerekli. Kalplerimizde engel olmasın gerisi kolay."

Konuşmaların ardından, Özdemir, Gürkan ve vatandaşlar 2 kat ve terastan oluşan merkezde, resim atölyesi, bilgisayar odası, spor salonu, mini toplantı salonu, dinlenme odasını ve merkezini gezdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :