3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İzmir ve Denizli'de görme engelliler, tandem bisiklete binerek pedal çevirdi

İZMİR / DENİZLİ (AA) - İzmir ve Denizli'de 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde görme engelliler tandem bisiklete bindi.

İzmir'deki etkinlik kapsamında bisikletçiler, iki kişinin birlikte kullanımı için özel olarak tasarlanan tandemleri görme engelliler ile kullanarak Üçkuyular'dan Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Meydanda görme engelliler adına basın açıklaması yapan Eşpedal Derneği üyesi Elif Ünver, "Görmeyenlerin bisiklete binmesinin bir yolunu bulduk. Görenlerle yol arkadaşlığı kavramını geliştirdik." dedi.

Mekansal engellerin sadece engelliler için değil, yayalar ve bisikletliler için de sorun yarattığına işaret eden Ünver, projenin gören ile görmeyenleri buluşturduğunu, sosyal açıdan geliştirdiğini, büyük bir aile oluşturduğunu söyledi.

- Denizli'de doğa gezisi yapıldı

Denizli'de Pamukkale Bisiklet Derneği ve Eşpedal Bisiklet Derneğince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Altınokta Körler Derneği üyeleri, bisiklete bindi.

Pamukkale Bisiklet Derneği üyeleriyle birlikte tandem bisikletlerine binen görme engelliler, Çamlık'ta doğa gezisi yaptı.

Altınokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Reşat Göcen, bisiklet derneklerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Engelli nüfusun büyük ölçüde istihdam ve eğitim olanaklarından yoksun olduğunu dile getiren Göcen, "Kentlerimiz, açık alanlarımız, konutlarımız ve toplu taşıma araçlarımız engelliler yok sayılarak planlanmıştır. Kaldırımlara sarı bant uygulaması getirilmesi gerekiyor. Bizler caddelerde yardımsız yürümek istiyoruz." diye konuştu.

Pamukkale Bisiklet Derneği Başkanı Yavuz Öge, bugün 12 görme engelliyle bisiklet kullandıklarını, tüm engellilerin iki kişinin kullanabildiği bisiklete binerek bu heyecanı yaşamalarını istediklerini söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :