3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Şehirlerimizi tüm engel grupları açısından ulaşılabilir olacak şekilde inşa etmeliyiz"

SAMSUN (AA) - AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, şehirlerin tüm engel grupları açısından ulaşılabilir olacak şekilde inşa edilmesi gerektiğini bildirdi.

Karaaslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelliliğin sadece engelli vatandaşları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlılığı ve çok yönlü ele alınmayı gerektiren toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı.

Engelli vatandaşların 2002'ye kadar ihmal edildiğini belirten Karaaslan, şöyle devam etti:

"Engellilerimiz adeta görmezden gelinmiştir. AK Parti iktidara geldikten sonra engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri için önemli çalışmalara imza attı. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak engellilerin sorunlarına kapsamlı ve çağdaş çözümler içeren 5378 sayılı Engelliler Kanunu'nu çıkardık ancak engellilerin sorunları tüm toplumu kapsamaktadır. Sorunların çözümü el birliği ile mümkündür."

Gelişen insan hakları ve kentsel planlama anlayışının tüm dünyada engelsiz şehirlerin oluşturulmasına yönelik uygulamaları yaygınlaştırdığına işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

"Şehirlerimizi tüm engel grupları açısından ulaşılabilir olacak şekilde inşa etmeliyiz. AK Parti Genel Merkezi, düzenlemeler yapılarak tüm engel grupları açısından ulaşılabilir hale getirildi ve Türkiye'nin ilk ve tek engelsiz siyasi parti genel merkezi oldu. Şehirlerdeki merdivenler, kaldırımlar, yaya geçitleri, binalar, ulaşım araçları, otoparklar, hastaneler, oteller gibi tüm kentsel yapı, engelli gruplarının erişimi için uygun hale getirilmeli. Bu bağlamda konunun paydaşı olarak, şehircilik anlamında yapılacak her türlü plan, proje ve çalışmada engellilerin ulaşılabilirlik konusu öncelikli konularımız arasında yer alacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :