29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Kayseri, Kırşehir ve Kırıkkale'de Atatürk anıtlarına çelenk konuldu

KAYSERİ/KIRŞEHİR/KIRIKKALE (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Kayseri, Kırşehir ve Kırıkkale'de Atatürk anıtlarına çelenk bırakıldı.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

- Kırşehir

Kırşehir'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Anıt Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Kaleden üç pare top atışının gerçekleştirildiği törene, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Kırıkkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam eden kutlamalar kapsamında, "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :