29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Şeker mesajında,...

KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şeker mesajında, cumhuriyetin ilanının 96. yıldönümünü millet ile birlikte büyük bir coşku ve kıvançla kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

İstiklal harbini zafere taşıyan, cumhuriyete hayat veren ruh, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

"Milletimiz, Cumhuriyeti bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ülkemizi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi ortaya koymuştur. Asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bağımsızlık karakteri olan bir necip milletin mensubu olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gece gündüz demeden ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek için el birliği ve gönül birliği ile azim ve kararlılık ile çalışmaya devam edecek, daha aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracak ve daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız inşallah."

Milletvekili Eser ise 29 Ekim 1923 tarihinin bir milletin küllerinden doğduğu, bütün dünyaya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet tacı ile taçlandırdığı bir gün olduğunu aktardı.

Eser, "96 yıl önce bütün şer odakları, yıkılmasına kesin gözüyle bakarak, çoktan toprak paylaşma düşünceleri içerisine girdikleri bu topraklarda bir anda, Türk milletinin yüzyıllar boyu diz çöktürülemeyen boyun eğmez ruhu ile karşılaştılar. Öyle ki bu yüce millet, bir karış toprak vermektense can vermeyi yeğlerdi. 1000 yıllık bir medeniyetin temelleri üzerine kurulan bu ülke, Cumhuriyet dinamizmi ile muassır medeniyetler seviyesine hızla ulaşacaktı. Bizler atalarımızdan kalan bu mirası koruma ve ileriye taşıma hususunu her Türk vatandaşı gibi kadim bir istikamet olarak benimsedik." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler