29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Fahri Meral ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Meral mesajında, Cumhuriyetin...

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Fahri Meral ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Meral mesajında, Cumhuriyetin ilan edilişinin 96'ncı yıl dönümünde büyük bir gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu içinde olduğunu belirtti.

Kurtuluş Savaşı sonucunda 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetin, her zaman koruduklarını ve sonsuza kadar korumaya devam edeceklerini ifade eden Meral, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde, asırlardır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için kararlılık ve azimle çalışmak en önemli görevimizdir. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi asla unutmayacağız. Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir."

Kalaycı ise mesajında vatan müdafaası için şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve beraberlik içinde verdiği emsalsiz mücadelenin, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Bu eseri korumak ve ilelebet yaşatmak da bizlerin yegane görevidir. İnanıyorum ki, milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa sahiptir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :