29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan, mesajında, görev yapmaktan onur duyduğu Sivas'ta Cumhuriyet'in...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, görev yapmaktan onur duyduğu Sivas'ta Cumhuriyet'in 96. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadığını belirtti.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen bağımsızlık mücadelesinin, imkansızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmasında 4 Eylül Sivas Kongresi'nin önemli bir dönüm noktası olduğunu aktaran Ayhan, "Türk milletinin bağımsızlık aşkı, esareti kabul etmeyen kararlılığı Sivas'ta güç bulmuştur. 4 Eylül 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında Sivas’ta toplanan ulusal kongre ile Cumhuriyet'in temelleri Sivas'ta atılmıştır. 100 yıl önceki tarihi kararlar, ülkenin kaderini tayin etmiştir." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün, "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verilmiştir" vecizesiyle Sivas'ın önemini bir kez daha vurguladığına işaret eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Sivas halkı dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmış, 4 Eylül'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 108 gün kucak açmış, 15 Temmuz'da yapılan hain kalkışmaya karşı dik durmuştur. Bundan sonra da ilimiz, 2023 hedeflerine doğru Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla yürüyecektir. Üreterek, ürettikçe büyüyerek ve güçlenerek ilimizi her alanda hak ettiği üst seviyelere çıkartacağız. Üretimi ve istihdamı merkezine alan 100 proje hedefimize de ilerlemek için toplumun tüm bireyleri ile ve tüm sektörlerle aynı amaç etrafında kenetlenerek daha çok çalışacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :