29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri,...

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin, mesajında, cumhuriyet için ortak değerler etrafında her zamankinden daha güçlü şekilde kenetlenme günü olduğunu belirtti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Bilgin, mesajında şunları kaydetti:

"Anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Milli Mücadele'de ve 15 Temmuz'da millete yaşatılmak istenen zulme boyun eğmediğimizi gösterdiğimiz bu duygu birliğimizi, geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ederek, geleceğimizi hep birlikte inşa edip daha büyük başarılara imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu cennet vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yad ediyor, Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

- Rektör Alim Yıldız'ın mesajı

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramı'nın millet olarak büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutlandığını ifade etti.

Cumhuriyetin bir milletin her türlü imkansızlığa rağmen vatan sevgisi, istiklal aşkı, inanç ve kararlılıkla giriştiği büyük mücadelenin eseri olduğunu vurgulayan Yıldız, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları müdafaa uğruna şehit olan mübarek şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." açıklamasında bulundu.

- SESOB Başkanı Beşir Köksal'ın mesajı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin İstiklal Mücadelesi'nin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin öncüsü Büyük Önder Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, halkımızın, esnaf ve sanatkarımızın ve yüce Türk milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten en kalbi duygularımla kutluyorum." ifadelerini kullandı.

- Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu'nun mesajı

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise kanla, canla kurulan ve Cumhuriyet ile taçlandırılan bu ülkeye yapılabilecek en büyük hizmetin, çok çalışmak ve yeni eserler kazandırmak olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu aziz millete önce bağımsızlığı, ardından da Cumhuriyet'i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevimiz onların bize bıraktığı bu vatanı ebediyen korumak ve kollamak, bu ülkenin daha müreffeh olması için de çok çalışmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum."

- Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil'in mesajı

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ise mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın coşku ve heyecanı içerisinde olunduğunu belirterek, "Cumhuriyetin 96. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler