29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP İl Başkanı Erhan Adem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla...

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP İl Başkanı Erhan Adem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz Şimşek, mesajında, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlanmasının ardından ilan edilen cumhuriyetin 96. yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhuriyetin milletin en zor şartlara ve tüm imkansızlıklara rağmen, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğunu aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Şüphesiz ki istiklal ve istikbalimiz için aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak, korumak ve ona sahip çıkarak gelecek nesillere emanet etmek, hepimizin en önemli görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin kahramanlarını rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de mesajında, cumhuriyetle temel insan haklarına ulaşıldığını belirterek, "Demokrasiyle güçlenen cumhuriyet en iyi yönetim biçimidir. Cumhuriyet, özgür düşünce, halk iradesi yönetimdir. Eşitlik, hak, adalet, bağımsız ve tarafsız yargı ile oluşan devletin en iyi idare tarzıdır. Cumhuriyete ulaşılan süreçte bağımsızlık savaşlarında ve vatan için mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının kahramanlıkları yanında, cumhuriyet ile ülkemizi buluşturmaları başlı başına büyük bir başarı hikayesidir. Saygı ile anıyor selamlıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ise büyük bir gururla, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını anlatarak, "CHP Niğde il başkanlığı olarak başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar ve ilkelerinden ödün vermeden, çağdaş dünyada hak ettiği yerde var olmaya devam etmesi için mücadele edeceğimizi bir kez daha tekrar ediyor, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :