29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

ASKON Genel Başkanı Cesur:- "Cumhuriyet bir zenginliktir. Bizler cumhuriyet kavramının içinde taşıdığı öz değerlere sahip çıkabilirsek, yeniden büyük Türkiye’nin inşasını gerçekleştirebiliriz. Bunun yolu da karşılıklı güven ve saygıdan geçmektedir"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin, "Cumhuriyet bir zenginliktir. Bizler cumhuriyet kavramının içinde taşıdığı öz değerlere sahip çıkabilirsek, yeniden büyük Türkiye’nin inşasını gerçekleştirebiliriz. Bunun yolu da karşılıklı güven ve saygıdan geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Cesur yaptığı açıklamada, cumhuriyetin bir zenginlik olduğunu belirterek, köklü bir tarihe sahip olan Anadolu topraklarının cumhuriyet kavramının içinde taşıdığı öz değerlere sahip çıkarak, yeniden büyük Türkiye’nin inşasının gerçekleştirebileceğini belirtti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın kadim medeniyetleri barındırdığını, Anadolu topraklarının da birçok medeniyete beşiklik ettiğini ifade eden Cesur, şunları kaydetti:

"Bizler öyle şanlı bir milletiz ki üç kıtada hüküm sürmüş adaleti ile cihana hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bunu yaparken de içimizdeki farklı zenginlikleri harmanlamış devletin ve milletin bekasını her şeyin ötesinde görmüşüzdür. Ne mutlu ki bugün halkın iradesinin öncelendiği bir yönetim şekli ile idare edilmekteyiz. Evet. Cumhuriyet bir zenginliktir. Bizler cumhuriyet kavramının içinde taşıdığı öz değerlere sahip çıkabilirsek, yeniden büyük Türkiye’nin inşasını gerçekleştirebiliriz. Bunun yolu da karşılıklı güven ve saygıdan geçmektedir.

Hamdolsun bugün prangalarından bir bir kurtulan, kendi bağımsız politikalarını üretebilen, ekonomide istikrara kavuşmuş bir Türkiye Cumhuriyeti görebiliyoruz. Temennimiz bu çatı altında kardeşlik duyguları pekişmiş, birlik ve beraberlik duygusu gelişmiş olarak daha nice yıllara müreffeh bir şekilde ulaşmamızdır. Bin yıllık devlet geleneğini bünyesinde barındıran, Osmanlı mirası olan cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıl dönümünü tebrik eder, kurtuluş mücadelemiz içinde yer alan şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, hayatta kalanlara dua ve şükranlarımızı sunarız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :