29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında vatandaşlar için renkli bir program hazırlandı.

Etkinlikler, 27 Ekim Cuma saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde "Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri" ile başlayacak.

Türkiye’nin en genç ve dinamik senfoni orkestrası, Ender Sakpınar’ın şefliğini yapacağı konserde Ankara Devlet Konservatuarı Korosu ile türküler ve marşları seslendirecek.

Etkinlikler kapsamında aynı zamanda, 28 Ekim Cumartesi akşamı 20.00’de Porsuk Çayı üzerinde "teknelerle fener alayı" düzenlenecek. Eskişehirlilerin yıllardır yoğun ilgi gösterdiği fener alayında havai fişek gösterisi de yapılacak.

29 Ekim’de 10.30’da Atatürk Bulvarı’nda düzenlenecek resmi geçit töreniyle başlayacak büyük coşku 14.00’te Porsuk Çayı üzerinde düzenlenecek dragon yarışlarıyla devam edecek.

Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ve büyükşehir belediyesinin de destek verdiği "cumhuriyet yürüyüşü" ise 15.00 itibarıyla Atatürk Caddesi Adalar girişinden başlayacak.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatrosunda saat 16.00’da Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Bandosu Eskişehirlilere Cumhuriyet Bayramı coşkusunu seslendireceği marşlar ile yaşatacak.

Cumhuriyetin ilanının 94. yılı etkinlikleri, 29 Ekim saat 20.00’de eski stadyumda düzenlenecek "cumhuriyet konseri" ile son bulacak. Konserde, ünlü pop sanatçısı Nilüfer, konser verecek.

Resmi programın dışında, Eti Sualtı Dünyası’nda ve Kentpark At Biniş Tesislerinde gösteriler olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler