29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Bingöl, Siirt, Şırnak ve Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı- Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan:- "Biz bu devleti kolay kurmadık. Gelecekte de güçlü şekilde dimdik ayakta durması için canımız pahasına mücadele etmeye devam edeceğiz"

BİNGÖL (AA) - Bingöl, Siirt, Şırnak ve Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Siirt'teki kutlamalar, Vali Ali Fuat Atik'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam eden programda Vali Atik ile Siirt Garnizon Komutanı Albay Fevzi Kenasarı ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, öğrencilerin bayramını kutladı.

Bu sırada Vali Atik ve öğrencilerin karşılıklı asker selamı vermesi dikkati çekti.

Törende konuşan Atik, Türk milletinin emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüdüğünü söyledi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu kutlamalara, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay da katıldı.

- Elazığ

Elazığ'da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Yakup Kılıç Spor Salonu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Elazığ Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı konuşmada, çok anlamlı günde millet olarak bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Cumhuriyet Bayramı'nın Türk milletinin bağımsızlık, övünç ve gurur günü olduğunu vurgulayan Kaldırım, "Varolduğu günden beri savaş meydanlarında kahramanlık destanları yazmış, hep zaferden zafere koşmuş yüce ve aziz bir milletin evlatlarıyız. Böyle bir milletin ferdi ve mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır." ifadelerini kullandı.

- Bingöl

Bingöl'de Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen törende, Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Ekinci, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın, onuru, gururu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu program, resmigeçit töreniyle son buldu.

- Şırnak

Şırnak Gençlik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Ali Hamza Pehlivan, konuşmasında, Barış Pınarı Harekatı, Pençe ve Kıran operasyonları ile bölgenin daha huzurlu hale geldiğine dikkati çekti.

Güvenlik güçlerinin kararlı şekilde operasyonlarını sürdürdüğüne değinen Pehlivan, şöyle konuştu:

"Bu neyi gösteriyor? Mücadele ve nöbet devam ediyor. Bu aziz millet, devletimizi nesilden nesile omuzda taşımış, omuzlarda yükseltmiştir. Bugün sıra bizde, hepimizde ve yarın inşallah bu sorumluluğu gelecek nesillere teslim edeceğiz. Biz bu devleti kolay kurmadık. Gelecekte de güçlü şekilde dimdik ayakta durması için canımız pahasına mücadele etmeye devam edeceğiz."

Programda, şiir, resim ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Öğrencilerin gösterisinin ardından sona eren programa, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz da katıldı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :