29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Kahramankazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Kahramankazan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan törende konuşan İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, 29 Ekim 2016'da, Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıl dönümünde TBMM tarafından ilçenin adının Kahramankazan olarak değiştirildiğini hatırlattı.

15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminin yaşandığı gece ilçe halkının yaşlısıyla genciyle yekvücut olarak bütün Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Aksakal, "15 Temmuz'da ve sonrasında milli irade için Kahramankazan halkının gösterdiği dillere destan çaba ve kahramanlık için ne kadar şükranlarımızı ifade etsek kafi gelmez. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananlar bize daima güçlü olmak birlik ve bütünlük içinde çalışmak hakkında hakkaniyeti göz etmek zorunda olduğumuzu bir kez daha göstermiştir." dedi.

Törende, öğrenciler gösterilerini sundu. Okullar arasında düzenlenen "Cumhuriyet" konulu resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında derece giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

Türk bayrakları taşıyan öğrencilerin 10. Yıl Marşı eşliğinde sahneye çıktığı program, resmigeçit töreniyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :