29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

SİVAS (AA) - CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla...

SİVAS (AA) - CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Karasu, mesajında, bundan 96 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı kazanılan zaferin ardından Türk halkının, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu topraklarda bir cumhuriyet kurmayı başardığını belirtti.

Cumhuriyetin ardı ardına gelen devrimlerle esas anlamını kazandığını, sanayide, tarımda ve toplumsal yaşamda atılan adımlarla cumhuriyetin geliştiğini vurgulayan Karasu, şunları kaydetti:

"1923 yılında kurulan cumhuriyetimiz, esas anlamını kuruluşundan sonra gelen atılım ve yeniliklerle kazanmış, genç Türkiye Cumhuriyeti üreten, çalışan, iktisadi ve idari olarak özgür bir ülke konumuna gelmiştir. 10 yılda 15 milyon genç yetiştirerek, ülkeyi demir ağlarla örerek ve sanayi hamlesiyle birlikte üretimde ve sosyal politikalarda cumhuriyet anlam kazanmış ve ilerlemiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1 Kasım 1937'de TBMM'de, yapmış olduğu ve 'Bizim devlet idaresindeki ana programımız, CHP programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır.' diyerek tanımladığı kurucu partimizin her üyesi Atatürk'ün mirasına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Ulusumuzun en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum."

- Rektör Mehmet Kul'un mesajı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul da mesajında, Türk milletinin asla boyunduruk altına girmeyeceğini Milli Mücadele ile dünyaya bir kez daha ispat ettiğini bildirdi.

Cumhuriyet ile taçlanan kurtuluş mücadelesinin, Türk milletinin tarih boyunca kendi toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulmuş en somut hali olduğunu ifade eden Kul, şöyle devam etti:

"Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımızın 96'ncı yıl dönümü kutlu olsun. Allah devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar kılsın."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :