29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ve İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ve İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, mesajında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak Türk milletinin kalbinde yer alan hür ve bağımsız yaşama düşüncesiyle kurulan Cumhuriyet'in 96. yılını karşılıyor olmanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

29 Ekim'in tarihin her döneminde özgürlüğüne düşkünlüğüyle tanınan, vatanını tehdit ederek huzurunu bozmaya teşebbüs edenlere gereken dersi veren Türk milletinin, milli şuurunun hafızalarda tazelenmesindeki en önemli günlerden birisi olduğunu ifade eden Kar, şunları kaydetti:

"Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, adında yer alan kahraman şehit Ömer Halisdemir'in ve daha nice yiğitlerin mensubu olduğu, iradesine pranga vurulamayan, sürekli yükselme hedefindeki Türk milletinin, akademik, bilimsel, kültürel ve daha birçok alanda yolunu aydınlatma amacıyla çalışmaya devam etmektedir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan, bayrak ve millet uğruna kanlarını toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ederek gazilerimize acil şifalar diliyor, tüm milletimizin ve Barış Pınarı Harekatı'nda güvenliğimizi ve huzurumuzu sağlayan askerlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin de Türkiye'nin kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan cumhuriyet birikimiyle tüm sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkana, kararlılığa sahip olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı.

"Nitekim, ülkemizin önünde kurulan tüm tuzakları, Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle birer birer bozarak bugünlere geldik. İçinden geçtiğimiz bu önemli süreci de cumhuriyetimizi bizlere miras olarak bırakanların vizyonuna uygun şekilde başarıyla neticelendireceğimize yürekten inanıyorum. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilme fırsatı vereceğiz. İnşallah cumhuriyetimizi daha nice yıllara, çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız. Bu duygularla bir kez daha cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünü tebrik ediyorum."

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun da mesajında, aziz Türk milletini bir arada tutan en önemli ortak değerin cumhuriyet olduğunu aktararak, "Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bu vatan uğruna şehadete yürüyen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :