29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Elazığ, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde tören düzenlendi
DİYARBAKIR (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Elazığ, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde tören gerçekleştirildi.
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta yapılan törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve vatandaşlar katıldı.
- Batman
Valilik bahçesinde düzenlenen törende Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Atatürk anıtına çelenk sundu.
Törene Vali Ahmet Deniz, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan ve öğrenciler katıldı.
Tören, çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.
- Elazığ
Öğretmenevi önünde düzenlenen törende, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Atatürk anıtına çelenk sundu.
- Bingöl
Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törende ise Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Albay Ersin Altay ve Belediye Başkan Vekili Halim Sügü tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.
Vali Köşger, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
- Mardin
Mardin'de de tören, Hükümet Konağında yapıldı.
Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, Atatürk anıtına çelenk sundu.
- Siirt
Siirt'te Cumhuriyet Meydanındaki törene ise Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever katıldı.
Vali Tutulmaz Atatürk anıtına çelenk sundu.
Törenden sonra Vali Tutulmaz ve beraberindekiler bir alışveriş merkezinde açılan Atatürk ve Cumhuriyet konulu resim sergisini gezdi.
- Silopi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.
Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törende, Kaymakam Savaş Konak, Atatürk anıtına hem Kaymakamlık hem de KHK ile görevlendirildiği Silopi Belediyesi çelengini sundu.
172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer'in de çelenk sunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.
AA
Kaynak:
