29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kendirli, mesajında, cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıkları belirtti.

Türkiye'nin dünyada daha fazla söz sahibi olabilmesi için gelişim ve değişimleri takip etmesi gerektiğini vurgulayan Kendirli, "Bizi millet, devlet, vatan yapan değerlerimize sahip çıkarak, onları yüceltmeliyiz. Mili birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise kadın, erkek, yaşlı, genç, türlü imkansızlıklara rağmen zorlu mücadelelerin ardından cumhuriyet ile tanışarak, çağdaş dünyaya kapılarını açtığını bildirdi.

Cumhuriyetin sunduğu kazanımların korunması gerektiğini vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, kollamak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Cumhuriyete ve onun özgürlük ve evrensel değerlerine daha sıkı sarılmalıyız. Cumhuriyetimizin 96. yaşına ulaşmasının gururunu, kıvancını tüm Türkiye ve hemşehrilerim ile paylaşıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :