29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak:- "Atatürk'ün en büyük eserim dediği cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak, bizlerin tek görevi olmalıdır"

SAKARYA (AA) - Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmanın tek görev olması gerektiğini bildirdi.

Kıyak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesiyle cumhuriyeti Türk halkına armağan etmiş atalarının büyük hatırasına olan inanç ve derin bağlılıkla cumhuriyetin 95. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içinde olduklarını belirtti.

Cumhuriyetin, milletin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biri olduğunu vurgulayan Kıyak, "Cumhuriyet; işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin, köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak, bizlerin tek görevi olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kıyak, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olarak gençlerin, cumhuriyetin anlamını ve önemini kavraması gerektiğinin altını çizerek, "Gençler, ülkemizin 95 yıllık başarılarını kutlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta vatanımızın kurtarıcısı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :