29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi

BEYRUT (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü, Lübnan'da Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonla kutlandı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir otelde Büyükelçi Çağatay Erciyes'in ev sahipliğinde verilen resepsiyona, Türk vatandaşlarının yanı sıra Lübnan'ın Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi, Lübnan Telekomünikasyon Bakanı Cemal Cerrah, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği görevlileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Reha Ermumcu ile bazı devlet yetkilileri ve yabancı ülkelerin temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesajı okuyan Büyükelçi Erciyes, daha sonra yaptığı konuşmada Türkiye-Lübnan ilişkilerine değindi.

İki ülke arasında tarihi, coğrafi ve kültürel bağlar olduğunu dile getiren Erciyes, Türkiye'nin Lübnan'ın istikrarı, güvenliği ve refahını her daim desteklediğini belirtti.

Erciyes, Lübnan'da uzun süren bir krizin ardından geçen yıl ekim ayında cumhurbaşkanının seçilmesi ve hükümetin kurulmasıyla başlayan olumlu siyasi havadan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Lübnan ordusunun ağustos ayında Suriye sınırında terör örgütü DEAŞ'a karşı başlattığı operasyona da vurgu yapan Erciyes, Lübnan'ın geçen seneye göre daha istikrarlı olduğunu ve ilerleyen yıllarda bunu geliştireceğini umduğunu belirterek, Türkiye'nin Lübnan'a desteğinin devam edeceğini kaydetti.

Ayrıca Erciyes, 29 Ekim resepsiyonunun, görev süresinin yakında sona erecek olması nedeniyle Lübnan'da katıldığı son resepsiyon olduğunu hatırlatarak, görevi süresince dostluğunu, iş birliğini ve desteğini sunan herkese teşekkür etti.

Büyükelçi Erciyes, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk büyükelçisi olarak Lübnan'da hizmet vermek ve bu harika ülkeyi tanımlayan görkemli kültürel zenginliği tecrübe etmek benim için büyük bir onur ve muazzam bir ayrıcalıktı. Kabul etmeliyim ki başka hiçbir ülke beni Lübnan kadar etkilemedi. Burada bulunduğum süre zarfında Lübnanlıların gösterdiği sıcakkanlılığı, dostluğu ve misafirperverliği unutmayacağım. Bu güzel ülkeyi ve insanını özleyeceğim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :