29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi

ANKARA (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü, Moldova'da Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, resepsiyona, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un yanı sıra Entegrasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Gheorghe Balan, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Altyapı Bakanı Octavian Calmic, İçişleri Bakanı Alexandru Jizdan, Parlamento Başkan Vekili Vladimir Vitiuc, Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Anatolii Zagorodnii, iktidardaki Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Plahotniuc ve Gökoğuz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlah ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Burada bir konuşma yapan Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, Türkiye'nin Moldova'nın kalkınma ortakları arasında en üst sıralarda yer aldığına işaret ederek, "Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilere büyük önem atfetmekteyiz." dedi.

Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç da Igor Dodon'un resepsiyona katılımının Türkiye-Moldova ilişkilerinin en üst düzeye ulaştığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kılıç, "Moldova ile ilişkilerimizin bir önemli boyutu da Moldova'da yaşayan Gagauz (Gagavuz) soydaşlarımızın varlığıdır. Sloganımız, 'Kalkınmış ve gelişmiş bir Moldova'da, kalkınmış ve gelişmiş bir Gagauzya'." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :