29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları şehir stadyumunda gerçekleştirildi

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Cumhuriyet Bayramı töreni bugün gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününün yağışlı olması nedeniyle ertelenen kutlamalar şehir stadyumunda yapıldı.

Şereflikoçhisar Kaymakamı Sedat Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, diplomatik dehasını ortaya koyan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin tarihine, yaşamına en uygun rejimin ilan edildiğini ve bağımsız, demokratik devletin kurulduğunu belirtti.

Atatürk'ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini, gençleri yetiştiren öğretmenlere de büyük görev verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ülkenin muhafaza ve müdafaasında şehitler veren, gaziler çıkaran kahraman Şereflikoçhisarlılar, mesele vatan olunca din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep, siyasi görüşü bir kenara bırakarak aynı 15 Temmuz'da olduğu gibi birlik olmaktadır." dedi.

Şehir stadyumunda devam eden kutlama programları okul öğrencileri tarafından seslendiren şiirler, halk oyunları gösterisi ve tören geçişiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :