29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Batum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi- Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Pataradze: - "Ülkelerimiz arasındaki Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin açılması çok önemli ve bu tarihi İpek Yolu'nun devamıdır. Bu proje, ülkel

BATUM (AA) - Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, "Kardeş Türkiye'ye barış, refah ve başarılar dilemek istiyorum. Eminim bizim ilişkilerimiz ileride daha güçlü şekilde gelişecek." dedi.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan'ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Batum'da bir otelde düzenlenen programa, Pataradze'nin yanı sıra Acara Özerk Cumhuriyeti üst düzey yetkilileri, Türkiye ile Gürcistan vatandaşları ve çok sayda davetli katıldı.

Türkiye ve Gürcistan'ın milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Başkonsolos Temizkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesajını okudu.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Pataradze, programda yaptığı konuşmada, kardeş ve dost Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak istediğini kaydederek, "Kardeş Türkiye'ye barış, refah ve başarılar dilemek istiyorum. Eminim bizim ilişkilerimiz ileride daha güçlü bir şekilde gelişecek." şeklinde konuştu.

İki üke arasındaki ortak projelere değinen Pataradze, açılışı Bakü'de yapılacak Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan'ın ortaklaşa inşa ettiği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının önemini vurgulayarak, "Ülkelerimiz arasındaki Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin açılması çok önemli ve bu tarihi İpek Yolu'nun devamıdır. Bu proje, ülkelerimizin kalkınmasına, transit imkanların güçlendirilmesine ve ileride daha çok ortak projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak." dedi.

Türkiye'nin her zaman Gürcistan'ın toptak bütünlüğü ve egemenliği desteklediğini dile getiren Pataradze, Gürcistan'ın çeşitli bölgelerinde bu yıl yaşanan şiddetli yangınların söndürülmesi çalışmalarında Türkiye'nin defalarca uçak ve helikopterler gönderdiğini hatırlatarak, "Özelikle bunu belirtmek isterim: Sayın Başkonsolos ve kardeş Türkiye'ye bunun için çok teşekkür etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmasında Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin güzel şekilde geliştiğini vurgulayan Temizkan, "Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler üst seviyededir. Bu vesileyle Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılını burada kutlamak için bir araya geldik." dedi.

Temizkan, Türkiye'nin güçlü adımlarla gelişmeye ve kalkınmaya devam edeceğini kaydederek, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Cumhuriyeti güçlenerek Gürcistan gibi dost ülkelerin katkılarıyla varlığını devam ettirecek." diye konuştu.

Program ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Temizkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılını Batum'da Türkiye ve Gürcistan vatandaşlarıyla bir kez daha beraberce kutlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :