29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi...

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Irak ve bölgeye karşı bakışı ve politikasında cumhuriyetin kuruluş felsefesinden ilham alındığını ifade ederek, tüm bölge ve komşu ülkelerin gelişmesi ve istikrarına önem verdiklerini söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Ankara ziyaretine değinen Yıldız, "Ziyaret sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerde umut verici gelişmeler yaşanıyor." dedi.

Resepisyona katılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, AA muhabirine yaptığı konuşmada, "Dost Türk halkını bu büyük günden dolayı kutluyorum. Türkiye, köklü geçmişe sahip, bölgesel ve uluslararası alanda da ağırlığı olan, gelişmiş ve güçlü bir devlettir." diye konuştu.

Irak ve Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Nuceyfi, "İki ülke arasındaki koordinasyon komitesinin çalışmalarda önemli mesafeler katettiğini biliyoruz. İki halkın ortak çıkarı için güvenlik, siyasi ve ekonomik alanlarda iş birliğinin artırılmasının önemine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Resepisyona Irak devlet yetkililerinin yanı sıra Bağdat'ta bulunan bazı yabancı misyon temsilcileri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :