29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında TBMM'den Ulus'taki ilk Meclis binasına kadar "29 Ekim kortej yürüyüşü" düzenlendi- "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" sloganlarıyla yürüyen askerler, töreni izleyenlerden büyük alk

ANKARA (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Ulus'taki ilk Meclis binasına kadar "kortej yürüyüşü" düzenlendi.

TBMM'nin Atatürk Bulvarı kapısı önünden saat 13.30'da başlayan "29 Ekim kortej yürüyüşü" dolayısıyla çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bulvara çıkan yollar trafiğe kapatıldı, yürüyüş güzergahı çevik kuvvet, dedektör köpekleri ve drone aracılığıyla kontrol edildi.

Yürüyüş, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliği'nin gösterisi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Kortejin önünde gaziler yer alırken lise öğrencileri Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıdı. Çeşitli okullardan gelen ilkokul öğrencileri de yürüyüşe katıldı.

TSK Armoni Mızıkası, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığından oluşan Karma Bando'nun marşları eşliğinde ilerleyen kortejde, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan askerleri temsilen "Tarihi Bölük" ile polisler ve özel harekat timleri de yer aldı.

Kortejdeki askerler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" sloganlarıyla ilerlerken ellerinde Türk bayrakları ile töreni izleyenlerden büyük alkış aldı.

Atatürk Bulvarı'ndan Ulus Meydanı'na ulaşan kortejin yürüyüşü, ilk Meclis önünde Jandarma Bando Komutanlığı'nın çaldığı marşlarla son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :