29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir, Ilgın ve Beyşehir ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.Seydişehir'de törenler kapsamında...

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir, Ilgın ve Beyşehir ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Seydişehir'de törenler kapsamında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı.

Havanın yağışlı olması nedeni ile Milli İrade Meydanındaki yapılması planlan tören Kapalı Pazar yerine alındı.

Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal öğrencilerin ve halkın bayramının kutladı.

Kaymakam Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Büyük Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet bütün olumsuz şartlara rağmen birlik ve beraberlik içinde istiklal mücadelesinin şerefle taçlandırılmasıdır. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir Cumhuriyettir. Büyüyen ekonomisi güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı Türkiye bir ilham kaynağı olmayı sürdürmektedir. Mevzubahis vatan olduğunda 15 Temmuz'da bünyesinden milyonlarca Ömer Halisdemir çıkarmayı bilmiştir. 15 Temmuz milletimizin demokrasiye ve cumhuriyete ne kadar önem verdiğinin göstergesidir."

Daha sonra öğrencilerin okuduğu şiir ve halk oyunlarıyla devam eden program Coğep kapsamında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

- Ilgın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü Ilgın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Fahrettin Altay Paşa parkında Atatürk Anıt Alanı'na çelenk sunma töreni ile başladı.

Anıta Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törene Kaymakamı Yücel Gemici, İlçe Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Ahmet Evren, Belediye Başkanı yardımcısı Necmettin Tiftikçi, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici’nin makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Kutlamalar hava muhalefetiyle kapalı spor salonunda devam etti. Kutlamalarda Kaymakam, Garnizon Komutanı ve İlçe Belediye Başkanı, alandaki protokolün ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Gemici'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının akabinde, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Etkinlikte halk oyunları ekibi tarafından gösteriler sunuldu.

Cumhuriyet konulu şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan okullara bayrakları Kaymakam tarafından takdim edildi.

- Beyşehir

Beyşehir ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hava muhalefeti nedeniyle Kapalı Spor Salonunda yapılan programa, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Metin Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, akademisyenler,kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitim camiası mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Özdemir ve Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı yapan Kaymakam Özdemir, cumhuriyetin akla, bilime ve toplum ihtiyaçlarını gidermeye en uygun bir devlet yönetimi biçimi olduğunu belirtti.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından gerçekleştirilen halk oyunları ekibinin folklör gösterileri büyük beğeni topladı.

Kutlamalar, bando takımının tören geçişi ile sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :