29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Vilayet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldı.

Çakacak, Gülan ve Büyükerşen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Öte yandan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletçe tüm yurtta ve dünyanın dört bir yanında cumhuriyetin ilanının 94. yılının büyük bir coşku ve haklı bir gururla kutlandığını bildirdi.

Cumhuriyetin, Anadolu insanının Gazi Mustafa Kemal önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıktığı bir eser olarak nitelendiren Vali Çakacak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, imkansız denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. Köklü devlet geleneğimizin üzerine inşa edilen ve hergeçen gün daha da gelişen cumhuriyetimiz, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağını tescillemiştir. Sadece millet egemenliğine dayalı, milletin gücünün üzerinde hiçbir gücün kabul görülmediği cumhuriyetimiz, Büyük Önder'in deyişiyle, milletimizin öz ve aziz malı olarak ebediyen yaşayacaktır.
Bizlere emanet edilen cumhuriyetimizi daima daha ileri noktalara taşıma, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma hedefine milletçe kenetlenmiş durumdayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :