27 yıl sonra üniversite hayalini gerçekleştirdi

27 yıl sonra üniversite hayalini gerçekleştirdi

Alanya'da yaşayan 46 yaşındaki Sevim Atalay, üniversite hayalini 27 yıl sonra gerçekleştirdi- Doğrudan satış işiyle evine ek gelir sağlamaya çalışırken sağlık sektöründeki işinde daha doğru bilgiler edinmek amacıyla tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünü kaz

ANTALYA (AA) - MUSTAFA KURT - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Sevim Atalay, üniversite hayalini 27 yıl sonra gerçekleştirdi.

Lise mezunu 46 yaşındaki Sevim Atalay, evlenince bıraktığı eğitim hayatına 27 yıl sonra devam etti. İki çocuğu üniversiteyi bitiren ev hanımı Atalay, doğrudan satış işiyle evine ek gelir sağlamaya çalışırken sağlık sektöründeki işinde daha doğru bilgiler edinmek isteyince üniversiteye hazırlandı. Hayalindeki bölümü kazanmayı başaran Atalay, her gün 100 kilometre katederek, Gazipaşa ilçesindeki Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu'ndaki eğitimini tamamlamaya çalışıyor.

Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde mesleki hayatını daha da zenginleştirmek isteyen Atalay, gençlere hedeflerini gerçekleştirme anlamında örnek olmak istiyor.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseden mezun olduktan sonra evlendiğini ve daha sonra eğitim hayatını bitirmek zorunda kaldığını söyledi.

Üniversiteye gönderdiği iki çocuğundan büyüğünün mezun olup iş hayatına atıldığını diğerinin de ikinci bir bölüm okumak üzere çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Atalay, kendisi için ise yeni bir yol çizdiğini belirtti.

Düzenli çalışarak mesleğiyle alakalı üniversiteyi kazandığını anlatan Atalay, "Antalya İmam Hatip Lisesi 1991 mezunuyum. Okumayı çok istemiştim ama hayatın verdiği tecrübeler diyorum biraz da nasip, 27 yıl sonra yeniden okulla buluşmak nasip oldu. Şükürler olsun bugün bu sıralardayım. Her zaman için okumak istemiştim. İşim tamamlayıcı sağlık sektöründe. Bir nevi şifanın doğada olması, beni buraya sürükledi. İnsanın topraktan olduğunu ve topraktan geldiğini, besinle eş ve doğal olduğu için tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünü seçtim." dedi.

- "İkinci mutluluğumu yaşıyorum"

Mezun olunca aroma terapi bitkilerini yetiştirmeyi ve bunları tamamlayıcı tıpta kullanmaya düşündüğünü aktaran Atalay, okumanın hiç de zor olmadığını söyledi.

Bu yaştan sonra kendisine gelen olumlu veya olumsuz eleştirilerin olabileceğini dile getiren Atalay, "Bunu ben istedim ve hayatımda mutluyum. Şu anda da ikinci mutluluğumu yaşıyorum. Herkesin içinde bir ukde varsa okumak adına yapmasını isterim." diye konuştu.

Atalay, okuma konusunda eşi ve çocuklarının kendisini desteklediğini vurgulayarak, gençlere örnek olmak istediğine vurgu yaptı. Atalay, "Beni örnek alarak ufuklarını vizyonlarını geniş tutsunlar. Hayatta mutlaka ülke ve kendi adlarına yapacak bir şeyleri vardır. Bunu başaracak adımları atmalarını istiyorum. Hayat onlara istediklerini yaşatsın diyorum."

ALKÜ Gazipaşa Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi Hadi Cantemur ise tıbbi ve aromatik bitkilere dünyada her geçen gün ilginin arttığını dile getirdi.

Tarıma yönelişin son dönemlerde popüler olduğunu ifade eden Cantemur, bitkilerin özellikle alternatif tedavide çok önem arz etmesinden de kaynaklandığını vurguladı.

Bu anlamda Türkiye'nin farklı illerinden tıbbi ve aromatik bitkiler bölümüne ilginin arttığını kaydeden Cantemur, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin farklı illerinden gelen öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizden biri de Sevim Atalay. Atalay, son derece değerli bir öğrencimiz. Bugüne kadar 2 çocuk yetiştirmiş. Bunlardan biri de üniversiteyi bitirerek iş hayatına atılmış. Atalay da yıllar sonra içinde kalan isteği üniversitemizde yerine getirme fırsatı bulmuş. Bu fırsatı da bizim bölümümüzde bulması önemli. Çünkü böyle istekle, şevkle gelen öğrenciler bizim için çok daha değerli."




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :