27 bin sağlık çalışanının ataması yapıldı

27 bin sağlık çalışanının ataması yapıldı

Bakan Koca, sağlık sektörüne yönelik 27 bin personel alımı ve işçi alımı süreçlerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koca, 27 bin personel alım sürecine ilişkin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla sözleşmeli pozisyonlara atanacak 27 bin yeni çalışma arkadaşının mülakat olmaksızın atamalarının yapıldığını belirtti. Yeni personelin en kısa sürede göreve başlayarak güç katacağını ifade etti.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığına yapılacak olan işçi alımıyla ilgili olarak, İş-Kur'a yapılan başvurular arasından noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişiyle 8 bin işçi alımının yapılacağını duyurdu. Kura çekilişinin ve yerleştirme işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti.

Koca, bir gazetecinin "Tıpta Yandal Uzmanlık Eğitimi sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna ise önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sınav sonuçlarını beklediklerini ve yan dal uzmanlık eğitimi için kadro sayısında artışın olduğunu açıkladı. Bu artışla birlikte Ankara ve İstanbul dışındaki tüm yan dal uzmanlarının sözleşmeli olabileceğini ve tercih sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.