26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi

26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi

Başbakan Yıldırım:- "Müslüman ülkelerin kıymetli temsilcilerini ortak hedefler ve çözümler konusunda bir araya getiren bu önemli kongre çalışmalarının başarıyla gerçekleşmesini diliyorum"

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Müslüman ülkelerin kıymetli temsilcilerini ortak hedefler ve çözümler konusunda bir araya getiren 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ndeki çalışmaların başarıyla gerçekleşmesini temenni etti.

Yıldırım, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) WOW Hotel'de düzenlediği 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'nin açılışına bir mesaj gönderdi.

Başbakan Yıldırım mesajında, "ESAM'ın değerli temsilcileri, kıymetli misafirler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Bu yıl 'Küresel Krizler, İslam Dünyası ve Batı' temasıyla 26'ncısı düzenlenen kongrenin açılışının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Müslüman ülkelerin kıymetli temsilcilerini ortak hedefler ve çözümler konusunda bir araya getiren bu önemli kongre çalışmalarının başarıyla gerçekleşmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kongrenin açılışına Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başbakan yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu ve Fikri Işık, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yazılı mesaj gönderdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :