24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Memur-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, 24 Kasım Öğretmenler...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Memur-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu, mesajında, öğretmenlerin tarih boyunca dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, uygarlığın, sevginin ve barışın öncüleri olduğunu kaydetti.

Toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanları öğretmenlerin yetiştirdiğini vurgulayan Ekicioğlu, "Öğretmenler, çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz, her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir. Unutulmamalıdır ki; sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerdir. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Kırşehir Şube Başkanı Cebeci ise, mesajında, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Öğretmenlerin, on yıllar boyunca birbiri üzerine eklenmiş pek çok sorunu bulunduğunu dile getiren Cebeci, öncelikle öğretmenlik mesleği itibar erozyonundan kurtarılarak mesleğin statüsünün tartışılmaktan çıkarılması gerektiğini aktardı.

Sunulan maddi imkanların yetersizliği nedeniyle öğretmenliğin tercih edilen bir meslek olmaktan giderek çıktığını ileri süren Cebeci, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerin maddi manevi sorunlarının çözülmesi ve öğretmenliğin yeniden cazip, öncelikle tercih edilen bir meslek haline getirilmesi gerekmektedir. Şartların iyileştirilmesi, öğretmenin motivasyonunu artıracak ve doğal olarak toplam verimliliğine büyük katkı sağlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu bazı düzenlemeler, aldığı tavır ve tutumlar öğretmeni eğitimin aktörü olmaktan uzaklaştırmış, figüranı haline getirmiştir. Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve toplumsal saygınlığını yitirmesine ek olarak öğretmenler, mesleklerini icra ederken çeşitli saldırılarla şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, çalışanlarının sorunlarını sahiplenmeli ve çözümüne ilişkin çaba göstermelidir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :