24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

NİĞDE (AA) - Vali Ertan Peynircioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada Vali Peynircioğlu,...

NİĞDE (AA) - Vali Ertan Peynircioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada Vali Peynircioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım gününün, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlandığını anımsattı.

Peynircioğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Eğitimin en önemli parçası olan öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamıştır. Bugün Siz öğretmenlere düşen en büyük görev ise her daim atamızın izinden yürümek olacaktır. 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

'Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşf etmemiştir' ifadesinde haklı yerini bulan ilim irfan ordusunun vazgeçilmez parçası olan öğretmenlerimiz, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan, gerçekleri anlatan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı çocuklarımızı büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren, geleceğimizin mimarlarıdır."

Ağır bir sorumluluk olmakla birlikte, eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu ve kutsal mesleğin mensuplarına güvenlerinin sonsuz olduğunu belirten Peynircioğlu, başta demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :