24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Rektör Gönen,...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Gönen, mesajında, Türk milletinin kalbinde çok özel bir yeri olan öğretmenlerin, ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, toplumdaki birlik ve beraberliğin sağlanmasında, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve millet olarak kültürel mirasın genç kuşaklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade etti.

Türkiye'de bugün çocukların ve gençlerin, milli bilinci, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş, aklı ve vicdanı hür, düşünen, üreten ve tecrübelerini insanlık yararına kullanabilme kabiliyetine sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin, yakın gelecek 2023 hedeflerinin Türkiye'sini ve geleceğin dünyasını inşa etmek açısından son derece önemli olduğunu aktaran Gönen, şunları kaydetti:

"Bu da yine öğretmenlerimizin değerli emekleri ve gayretleriyle mümkün olacaktır. 24 Kasım 1928 tarihinde, ülkemizde millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlik mesleğine kendini adamış, ülkenin her köşesini kendi memleketi yapmış ve her türlü zorluğa rağmen hizmet aşkıyla bu ülkenin evlatlarını sevgi ve fedakarlıkla yetiştiren bütün idealist öğretmenlerimiz ile birlikte bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan tüm öğretim elemanlarımızın ve öğretmen adayı öğrencilerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılmış olan değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :