24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne doğru

KIRIKKALE (AA) - AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, 24 Kasın Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.Akçay, mesajında, öğretmenliğin...

KIRIKKALE (AA) - AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, 24 Kasın Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

Akçay, mesajında, öğretmenliğin yüce ve kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğretmenlerin kalplerde, zihinlerde, hatıralarda saygın ve ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu, ülkenin ve milletin gelişimi için de hayati bir öneme sahip olduklarını dile getirdi.

Bu nedenle öğretmenlerin gönüllerde müstesna bir yer tuttuğunu aktaran Akçay, şu ifadeleri kullandı:

"Kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadır. Bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. Öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye'sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ettiklerini ve Türkiye'nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin, hiç şüphesiz, fedakar, cefakar öğretmenlere ait olduğunu söylemek isterim."

Öğretmenlerin her türlü övgüye ve takdire layık olduklarını belirten Akçay, AK Parti hükümeti olarak, eğitime çok özel bir önem verdiklerini, bu alanda cumhuriyet tarihinin en köklü, kapsamlı, farklı yatırımlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

2005'ten itibaren hazırlanan her bütçede eğitime ayrılan payı diğer tüm kalemlerin üzerinde gerçekleştirdiklerini bildiren Akçay, hükümetin öğretmenlerin özlük haklarında, gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yaptığını ve öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getirdiğini kaydetti.

Akçay, "Türkiye'nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerin yüksek katkıları sayesinde öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağını düşünüyorum. Bu düşüncelerle millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'başöğretmenlik' unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :