24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Eskişehir'de tören düzenlendi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Hacı Süleyman Çakır Anadolu Kız Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda konuşan Vali Azmi Çelik, öğretmenliğin, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olduğunu belirterek, bu onurlu mesleğin malzemesinin insan olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer önder olduğunu anlatan Vali Çelik şunları kaydetti:

"Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz. Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimize minnetlerimi sunuyorum."

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Hava Lojistik Kurmay Başkanı Hava Tuğgeneral Göksel Kahya, İl Jandarma komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti, emekliye ayrılanlara ise plaket verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :