24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Olcay:- "15 Temmuz’da yaşadığımız ve demokrasiye olan inancımızla hep birlikte, dayanışma içinde üstesinden geldiğimiz FETÖ’nün giriştiği kanlı darbe girişimi, bizlere toplumda bilimin ışığında yol alan 'aklı hür, vicdanı h

BRÜKSEL (AA) - Brüksel’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliğinde Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen programa, Belçika’da çalışan Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Öğretmenler Günü programı çerçevesinde, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay konuşma yaptı.

Büyükelçi Olcay, konuşmasında, Belçika’nın farklı bölgelerinde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “24 Kasım günü, öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenlerimizin yılda bir kez de olsa hatırlanması ve öğretmenlere olan minnet duygumuzu ifade etmemiz için uygun bir vesile yaratmaktadır." dedi.

Öğretmenliğin dünyanın en saygın ve kutsal mesleği olduğuna işaret eden Olcay, öğretmenlerin haklarını ödemenin mümkün olmadığını söyledi.

Olcay, yurt dışında öğretmenlik yapmanın anlamlı olduğuna dikkati çekerek, Belçika’da bulunan Türk öğretmenlerin binlerce öğrenciye ulaştığını anımsattı.

Türkçe eğitim alan öğrencilerin sayısının artırılmasının büyük önem taşıdığını anımsatan Olcay, “Belçika Türk toplumuna mensup velilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının da sizlere destek olmasını ve öğrenci sayısının artırılması konusunda çaba sarf etmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Büyükelçi Olcay şunları kaydetti:

"15 Temmuz’da yaşadığımız ve demokrasiye olan inancımızla hep birlikte, dayanışma içinde üstesinden geldiğimiz FETÖ’nün kanlı darbe girişimi, bizlere toplumda bilimin ışığında yol alan 'aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesiller yetiştirmenin önemini bir defa daha göstermiştir. Vatanından ve devletinden başka bir odağa bağlılık göstermeyen hür nesiller yetiştirmek sizin elinizdedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler