24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

İstanbul Valisi Şahin: - "Bugün yaşadığımız gelişme ve ilerleme adına ne varsa öğretmenlerimizin eseridir. Hep birlikte el ele vererek aşkımızı ve şevkimizi kaybetmeden daha üstlere çıkarak bu milletin evlatlarına çok daha fazlasını vermeye gayret etmeliy

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, ''Bugün yaşadığımız gelişme ve ilerleme adına ne varsa öğretmenlerimizin eseridir. Hep birlikte el ele vererek aşkımızı ve şevkimizi kaybetmeden daha üstlere çıkarak bu milletin evlatlarına çok daha fazlasını vermeye gayret etmeliyiz.'' dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda kutlama programı düzenledi.

Etkinlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal ve öğretmen marşları okundu.

Programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Murat Naiboğlu'nun eşi öğretmen Gülsü Naiboğlu, emekli öğretmenler adına bir kişi konuşma yaptı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, konuşmasında, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, bunu da herkesin tekrarladığını söyledi.

Öğretmenlik mesleğini seçen kişilerin mesleği bilerek ve isteyerek seçtiğini vurgulayan Şahin, "Bu mesleği aşkla, şevkle yapıyorsunuz. Bu aşk ve şevk olmasa bu uzun süre yapılacak bir meslek değildir. Bunun herkes farkında. Biz yönetim sorumluluğu almış insanlar olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında, yakınında ve arkasında olmaya gayret ettik. İyi bir kadroyla işine saygı duyan bir kadroyla çalışıyoruz." diye konuştu.

Şahin, öğretmenlerin geleceği inşa ettiğini ve geleceğin mimarları olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün yaşadığımız gelişme ve ilerleme adına ne varsa öğretmenlerimizin eseridir. Hep birlikte el ele vererek aşkımızı ve şevkimizi kaybetmeden daha üstlere çıkarak bu milletin evlatlarına çok daha fazlasını vermeye gayret etmeliyiz. Öğrencilerimize, evlatlarımız gibi hatta evlatlarımızdan daha fazla önem vererek yaklaşalım. Bu evlatlarımızla, gelecek nesillerle çok iyi ilgilenelim. Onlara çok yakın davranalım. Çocuklarımızın velileriyle iletişim kurmamız lazım. Çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak, onun önce ailesini iyi bilmek ve tanımamız lazım."

Vali Şahin, 15 Temmuz'da vatandaşların sağına soluna bakmadan sokağa çıktığını anlatarak, "Onların öyle yapması, sizin o okul sıralarında onlara verdiğiniz öğütler ve tavsiyeler ile öğrettiğiniz vatan aşkıdır. Onun için sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

- "Artık en büyük sermaye beyin sermayesi"

İlerleyen dönemin Türkiye için zorlukların, engellerin ve birtakım oyunların sahneleneceği bir dönem olacağını ifade eden Şahin, bu döneme şuurlu ve bilinçli bir şekilde hazırlanılması gerektiğini vurguladı.

İstanbul Valisi Şahin, şunları kaydetti:

''Bu millet aç kaldı, açıkta kaldı, fakir düştü ama hiçbir zaman istikbalini ve istiklalini başkasına emanet etmedi, vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bunun teminatı sizlersiniz, sizin yetiştirdiğiniz yeni nesillerdir. Bugün mücadele biraz daha kızışmış, biraz daha zorlu hale gelmiştir. Bu mücadelede en büyük görevlerden birisi de sizlere düşüyor. Sizlerin yetiştirdiği o nesillerin donanımlı vatan, millet ve bayrak sevgisi, değerlerine bağlılığıyla mücadele kazanılacaktır. Mutlaka fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmemiz lazım. Bu şu demek değildir; herkes kendine yeni bir ideal oluştursun, bir felsefe oluştursun, fikir oluştursun. Hepsinden istifade edeceğiz. Her bir iyi değerden, iyi gruptan, iyi kişiden istifade edeceğiz ama kendimizi bir kişiye, bir gruba teslim veya emanet etmiş olmayacağız. İyilerin hepsine saygı duyacağız, iyilerin hepsinden istifade edeceğiz, iyilerin hepsiyle diyalogda bulunacağız ama bu iyilerin tamamıyla bir sentez yapıp yolumuza devam edeceğiz. Nesillerimizi böyle yetiştirmemiz lazım.''

Şahin, Türkiye'nin bilim ve teknolojiyi ıskalama lüksü olmadığını belirterek, ''Sanayi döneminde açılan mesafeyi, bugün bilgi çağında kapatma imkanımız var. Eğer ciddi bir çalışma yapar, ciddi hazırlık yaparsak belki daha önce 100 yıllık mesafeyi şimdi 10 yıla düşürme, bazen 1 yıla düşürme, bazen de öne geçme fırsatları var. Bir kişi çıkıyor bir yazılım yapıyor ve dünyanın en değerli şirketi haline geliyor. Artık en büyük sermaye beyin sermayesi. Bizim insanımızda da hem zeka hem teşebbüs hem de cesaret noktasında çok ciddi birikim var.'' ifadelerini kullandı.

- Yelkenci'nin konuşması

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise öğretmenlerin Cumhuriyet kurulurken fedakarlıklarını sadece meslekleri itibarıyla değil, mücadelenin içerisinde de yer alarak ortaya koyduklarını söyledi.

Çanakkale ve İstikbal savaşlarında insan ve öğrenci yetiştirmenin yanı sıra cephede savaşan öğretmenler olduğunu anlatan Yelkenci, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Böyle bir öğretmen neslinin mirasçısı olarak bize düşen de öğrencilerimize vatan ve millet sevgisinin oturduğumuz yerden yaşanamayacağını büyük fedakarlıklar gerektiğini öğretmektir. Bu doğrultuda öğretmen odur ki, fikri hür nesiller yetiştirir ki, zihni herhangi bir başka iradeye emanet etmez. Öğretmen vicdanı hür, ahlaklı nesiller yetiştirir ve Türk milletinin kızıl elması olan dünyanın her yerine adaleti götürme ülküsünü gerçekleştirmek üzere canla başla çalışır.''

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın kutlama mesajı okundu. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesinin verildiği etkinlikte, 5-10-15-20-25-30 ve 35 yıllık öğretmenlere plaket takdim edildi.

Şehir genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Program, Zeytinburnu Şemseddin Sami Ortaokulu Öğretmen Korosu'nun konseri ve halk oyunları gösterisinin ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle tamamlandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :