24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısı

24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:"Gönül arzu ediyor ki ilahiyat ve İslami bilimlerdeki hocalarımızın camilerde birer kürsüleri olsun, hafta sonları gelsinler o kürsülerde ders saatleri olsun, alanlarında halkımıza gençlerimize İslam'ı anlatsınlar"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gönül arzu ediyor ki ilahiyat ve İslami bilimlerdeki hocalarımızın camilerde birer kürsüleri olsun, hafta sonları gelsinler o kürsülerde ders saatleri olsun, alanlarında halkımıza gençlerimize İslam'ı anlatsınlar." dedi.

Tüfenci, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi'nde düzenlenen 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanları Geleneksel Toplantısı'nda, bu programın özellikle Malatya'da yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Malatya'nın fikirde bir ekol şehir olduğunu anlatan Tüfenkci, "Biz birçok tartışmayı iş yerlerimizde, evlerimizde veya okullarımızda yapıyorduk. Ben üniversiteye gittiğimde tartışmalı ortamlarda Malatya'dan edindiğimiz ilim, Kur’an, hadislerle konuştuğumuzda sen Malatya ekolünden misin diye sorarlardı." ifadesini kullandı.

İnönü Üniversitesi'ne İslami ilimler noktasında üstlendiği rolden ötürü teşekkür eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Allah’a hamdolsun ülkemizde 80 İslam ve İlahiyat Fakültesi oluştu. Diyanet İşleri Başkanlığımız çok daha görünür hale geldi. Gönül arzu ediyor ki ilahiyat ve İslami bilimlerdeki hocalarımızın camilerde birer kürsüleri olsun, hafta sonları gelsinler o kürsülerde ders saatleri olsun, alanlarında halkımıza gençlerimize İslam'ı anlatsınlar."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :