23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Almanya'nın Frankfurt ve Köln kentlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi- Köln'deki kutlamalara farklı milletlerden 20 binden fazla kişi katılırken, Frankfurt'ta Belediye Başkanı Feldmann, koltuğunu Türk çocu

FRANKFURT/KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln ve Frankfurt kentlerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Köln'ün şehir merkezindeki en büyük meydanı Heumarkt'ta 23 Nisan Derneğince düzenlenen etkinliğe, 20 binden fazla kişi katıldı. Etkinlik çerçevesindeki kutlamalarda, Türklerin yanı sıra Alman aileler de çocuklarıyla yer aldı.

Etkinliklerde, çocuklardan oluşan halk oyunları ekipleri, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yöresel oyunlar sergiledi ve müzik grupları şarkılar söyledi.

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, burada yaptığı konuşmada, Köln'de 5 yıldır her milletten çocuğun katılımıyla düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Şenliği'nin bu yıl yine coşku içinde geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ise Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk tohumunun atıldığı 23 Nisan tarihinin, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesinin hem anlam hem de öneminin çok büyük olduğunu ifade etti.

Hem aile içi hem de okulda alınan eğitimin önemli olduğuna dikkati çeken Engin, şöyle konuştu:

"Hiçbirimiz, çocuklarımızın bizden önceki kuşakların yaşadığı sıkıntıları yaşamasını istemiyoruz. Hiçbirimiz, çocuklarımızın iki kültür arasında bocalayan, kendini ne Almanya ne de Türkiye'ye ait hissetmeyen kişilere dönüşmesini istemiyoruz. Hem ailelerimizin hem Başkonsolosluk olarak bizlerin en önemli hedefi çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almaları, sosyal ve iş hayatlarında başarılı olmaları, neticesinde de mutlu, müreffeh ve başarılı bireyler olarak Almanya'nın sosyal, siyasi, akademik ve entellektüel hayatına kendi kültürel renk ve farklılıklarını değer olarak kazandırmalarıdır."

Etkinlikler çerçevesinde kurulan standlarda, sponsor firmalarca çocuklara hediyeler dağıtıldı.

- Feldmann koltuğunu çocuklara bıraktı

Frankfurt'ta ise Belediye Başkanı Peter Feldmann, Türk çocukları ve ailelerini belediye binasında düzenlenen etkinlikte ağırladı.

Etkinliğe, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik ve Feldmann'ın yeni evlendiği Türk eşi Zübeyde Temizel de katıldı.

Feldmann, yaptığı konuşmada, çocukları makamında ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de çocukların temsili olarak makamların başına geçmesinin güzel bir gelenek olduğunu anlatan Feldmann, bunu Frankfurt'ta da devam ettirmek istediklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından Türk öğrenci İbrahim Akman, sembolik olarak belediye başkanının koltuğuna oturdu. Akman, belediye başkanı olması durumunda göçmenler için daha fazla şey yapacağını söyledi. Ardından, diğer çocuklar da makam koltuğuna oturarak hedeflerini anlattı.

Etkinlik, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :