23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca şehit çocukları, sevgi evlerinde kalan ve Suriyeli mülteci çocuklar için düzenlenen şenlikte, çocuklarla uçurtma uçurdu, onlara pamuk şeker dağıttı- Akdoğan:- "Bütün dünya çocuk

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca şehit çocukları, sevgi evlerinde kalan ve Suriyeli mülteci çocuklar için düzenlenen şenlikte, çocuklarla uçurtma uçurdu, onlara pamuk şeker dağıttı.

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Mavi Göl'de çocuk şenliği düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan ve Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer ve belediye meclis üyelerinin katıldığı etkinlikte, şehit çocukları, Suriyeli mülteci ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile öğretmenleri de yer aldı.

"Ankara semalarında sevgi uçuruyoruz" sloganıyla düzenlenen şenlikte, 200 yetim çocuk, uçurtma uçurarak, animatörlerle oyunlar oynayarak, kendilerine ikram edilen dondurma, pamuk şeker, patlamış mısır gibi yiyeceklerden alarak, gönüllerince eğlendi.

- Akdoğan, çocuklarla uçurtma uçurdu

Şenliğe katılan Başbakan Yardımcısı Akdoğan da çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklara, çeşitli oyuncaklar hediye eden ve pamuk şeker dağıtan Akdoğan, uçurtma da uçurdu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, alandan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edildiğini anımsatarak, bu yüzden dünyanın dört bir yanından çocukları Türkiye'ye davet ettiklerini belirtti.

Akdoğan, "Bütün dünya çocuklarıyla Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu çocuk bayramını, milli egemenlik bayramını hep birlikte kutlamış oluyoruz." dedi.

Türkiye'nin, Suriyeli, Iraklı göçmen çocuklara da kucak açtığını anlatan Akdoğan, bayramı onlarla beraber kutladıklarını ifade etti.

- "Türkiye'yi daha da ileriye taşıyacak güce sahip olacaktır"

AK Parti Ankara Milletvekili Alparslan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk bayramının tüm dünya çocuklarına hediye edilerek, kutlanan tek bayram olduğunu belirtti.

Bu bayramın hem Türkiye çocuklarına hem de dünyanın dört bir yanındaki çocukların geleceğe güvenle, huzurla bakmalarına umut olmasını temenni ettiklerini vurgulayan Alparslan, "İlgiye, şefkate muhtaç çocuklarımızdan başlamak üzere tüm çocuklarımızla bayram coşkusunu paylaşıyoruz. Eminim ki çocuklarımız gelecekte kendilerine emanet edilecek güçlü Türkiye'yi daha da ileriye taşıyacak güce ve kararlılığa sahip olacaktır." diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Yamalı da çocuklara yaşadıkları sıkıntıları bir günlüğüne dahi olsa unutturmayı, onların yanında olduklarını göstermeyi hedeflediklerini bildirdi. "Onlar için ne yapsak azdır" diyen Yamalı, Ankara İl Gençlik Kolları'nın sene boyunca yetim çocuklarla bir araya geldiğini ve ilgilendiğini kaydetti.

İl Gençlik Kolları Başkanı Çelebi ise bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği, geleneksel hale getireceklerini ve çocukların aile ortamında bir gün geçirmesini istediklerini ifade etti.

Organizasyona ev sahipliği yapan Mamak Belediye Başkanı Akgül de huzurun, hoşgörünün, barışın hakim olduğu bir dünyayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Her savaşın arkasından yetimlerimiz çoğalıyor. Dünyada huzurun, barışın olmadığı yerde mutluluk da olmuyor. Yetimlere sahip çıkmanın önemini vurgulayan bir dinin mensuplarıyız. Onun için çocuklarımızın başını okşamak, onlara güler yüz göstermek bile çok önemlidir. Elimizden geleni yapmalıyız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :