23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Çocuklarımıza barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşayacakları bir dünya bırakmak, şehitlerimizin canları pahasına savunup bize emanet ettiği vatanımızı, en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak, çalışarak ve üreterek

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Çocuklarımıza barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşayacakları bir dünya bırakmak, şehitlerimizin canları pahasına savunup bize emanet ettiği vatanımızı, en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak, çalışarak ve üreterek daha ileriye götürmek ortak vecibemizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm dünya çocuklarına armağan edilen bayramın 96. yıl dönümünün büyük anlam ve önem taşıdığını belirtti.

Milli egemenlik kavramının, TBMM'nin açılışıyla vücut bulduğunu anımsatan Tüfenkci, bu çerçevede, milletin esareti kabul etmeyeceğini ve geleceği konusunda kendisinin karar vereceğini tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Meclis'in azim, inanç ve kararlılıkla istiklal mücadelesine yön vererek eşsiz bir kurtuluş öyküsüne imza attığını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk tarafından yarınlarımız olan çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı gün, onlara verilen önemin tezahürü olmuştur. Çocuklarımıza barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşayacakları bir dünya bırakmak, şehitlerimizin canları pahasına savunup bize emanet ettiği vatanımızı en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak, çalışarak ve üreterek daha ileriye götürmek ortak vecibemizdir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen bu bayram farklı dinden, milliyetten ve farklı coğrafyalardan tüm çocukları bir araya getirerek dünya barışına, birliğe, sevgi ve kardeşliğe yapılan bir vurgudur."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :