23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ankara Valisi Kılıçlar'ın koltuğunu devralan ilkokul öğrencisi Ayşe Günaçtı, dünyadaki tüm çocuklar için "barış ve kardeşliklik içinde güzel günler" diledi

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilkokul öğrencisi Ayşe Günaçtı'ya devretti. Günaçtı, dünyadaki tüm çocuklar için barış ve kardeşlik içinde güzel günler dilediğini belirtti.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 96. yıl dönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet, Vali Kılıçlar’ı ziyaret etti.

Kılıçlar, ziyarette makam koltuğunu Büyükelçi Nazım Berger İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ayşe Günaçtı’ya devretti. Kılıçlar, devir sırasında yaptığı konuşmada, makamını çocuk valiye teslim etmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Çocukların, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin kıymetini bilen, vatanına ve milletine bağlı, devletinin büyüklüğüne inanan bireyler olarak yetişmelerinin önemine işaret eden Kılıçlar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, hiç kuşkusuz yeni ülkenin onların omuzları üzerinde yükseleceği gerçeğini göstermek içindir." ifadesini kullandı.

Vali Kılıçlar’ın makam koltuğunu devrettiği Ayşe Günaçtı da, 23 Nisan'a tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığını belirtti. Günaçtı, "Ülkemdeki ve dünyadaki tüm çocuklar için barış ve kardeşlik içinde, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve sevdikleriyle birlikte geçirebilecekleri güzel günler diliyorum. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bizlere bu günü armağan ettiği için de Atatürk’e çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ankara Valiliği koltuğuna daha sonra diğer öğrenciler de sırayla oturarak Vali Kılıçlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene katılan çocuklar ve öğretmenlerle sohbet eden Kılıçlar, ziyaretin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :