23 metrelik lahmacunla rekor denemesi

23 metrelik lahmacunla rekor denemesi

Elazığlı lahmacun ustası, 17 kişilik ekibiyle 23 metre uzunluğunda lahmacun yaptı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da bir lahmacun ustası, 23 metre boyundaki lahmacunla rekor denemesi yaptı.

Ataşehir Mahallesi'nde bulunan bir lokantada lahmacun ustası olarak çalışan Engin Altunbaş, 17 kişilik ekibiyle en uzun lahmacunu yaparak Guinness rekorlar kitabına girebilmek için ön hazırlık yaptı. Ekibiyle birlikte sabah saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan Altunbaş, uzun uğraşlar sonrasında 23 metre uzunluğundaki lahmacunu yapmayı başardı.

Altunbaş, gazetecilere açıklamasında, 23 metrelik lahmacunu üçüncü denemelerinde yaptıklarını söyledi.

Hedeflerinin sadece Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olmadığını, kendilerini kanıtlamak da istediklerini ifade eden Altunbaş, yaptıkları lahmacunda 15 kilo kıyma ile 15 kilo hamur kullandıklarını dile getirdi.

Hamurun hazırlanmasının 2,5 saat sürdüğünü aktaran Altunbaş, şunları kaydetti:

"Önce kıymayı işliyoruz. Hamurun da 20 dakika dinlenme aşaması var. Sonrasında hamuru yumuşatmamız gerekiyor. Bu işlemden sonra hamuru uzun bir şekilde oval hale getiriyoruz. Ardından merdane işlemi geliyor. Merdanenin ardından hamur açma makinesi ile açıyoruz. Hamuru 17 metre açıyoruz, onun da 5 metre uzama payı var. Ardından ustalarımız fırına sürmeye başlıyorlar. En yüksek sıcaklığımız 470 derecedir. Bunu hamurun pişme süresine göre aşağı ve yukarı çekebiliyoruz. Lahmacun 20, 25 dakikada çıkıyor."

23 metrelik lahmacunun Elazığ Gazi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine ikram edileceğini belirten Altunbaş, 33 metrelik lahmacun yaparak Guinness'e başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

23 metrelik lahmacunla rekor denemesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :