23 günlük bebeğe kemik iliği nakli
Ceyhan çiftinin ağır bağışık sistemi eksikliği hastalığıyla dünyaya gelen ikinci erkek çocuklarına 23 günlükken ablası Meryem'den yapılan ilik nakli Türkiye'de literatüre girdi.
Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'nde doğuştan bağışıklık sistemi gelişmemiş (ağır bağışık sistemi eksikliği) 23 günlük bebeğe kemik iliği nakli yapıldı. Cihanbeyli’de oturan ve hala-dayı çocukları olan Abdülkadir (37) ve Kezban Ceyhan (33) çifti 2005 yılında “ağır kombine immün yetmezliği” nedeniyle Enes adındaki erkek çocuklarını bir yaşında kaybetti. Ceyhan çiftinin aynı hastalık ile dünyaya gelen ikinci erkek çocuklarına 23 günlükken ablası Meryem'den yapılan ilik nakli Türkiye'de literatüre girdi.
Türkiye'de ilk kez Ağır Kombine İmmün Yetmezlik tanısı olan bu kadar küçük bir hastaya ilik nakli yapıldığını anlatan Prof. Dr. İlhan Tezcan, Mehmet Ali'ye verilen iliğin tuttuğunu ve bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.