22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Su, insanlık için sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda hayat kaynağıdır"

ANKARA (AA) - AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Su, insanlık için sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda hayat kaynağıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, suyun bütün inanç sistemleri ve ritüellerinde kutsal kabul edildiğini ve hayat kaynağı olmasının yanında kültürü, inancı, sanatı ve edebiyatı derinden etkilediğini belirtti.

Suyun kullanımı konusunda özel duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti: "Bu kaynağı israf etmemeliyiz. Her insanın temiz suya ulaşması ve kullanması doğal bir haktır. Su, insanoğlu için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu sebeple bilinçli kullanmalı ve bilinçli nesiller yetiştirilmelidir."

Hazreti Muhammed'in "Nehir kenarında abdest alıyor olsanız bile, suyu iktisatlı kullanınız ve israf etmeyiniz" hadisinin tüm Müslümanlar için en önemli kriter olmasını isteyen Karaaslan, "Su, insanlık için sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda hayat kaynağıdır" ifadesini kullandı.

Karaaslan, AK Parti tarafından son 13 yılda 23 milyon dekar arazinin suya kavuşturulduğunu, 3 bin 1007 tesisin tamamladığını ve Türkiye'nin son yıllarda sulamaya açılan alanların artmasıyla dünyada tarım alanında 7. sıraya kadar yükseldiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :