22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü

Gazze'de su sıkıntısına dikkati çekmek için "bilim sergisi" açıldı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi Sular İdaresi, "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla bölgedeki su sıkıntısına dikkati çekmek için "bilim sergisi" açtı.

El-Emel Yetimhanesi'nde düzenlenen sergide, deniz suyunun desalinasyonu ve kanalizasyon suyunun arındırılması gibi projeler tanıtılarak, ziyaretçilere bilinçli su tüketimi konusunda bilgiler verildi.

Sular İdaresi Başkanı Yasir eş-Şanti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Su Günü'nü özellikle Gazze'deki su sıkıntısına işaret eden çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladıklarını belirtti.

"Gazze'de suyun hem kalitesi hem de miktarı konusunda sıkıntı yaşıyoruz, yıllık su sıkıntısı 110 milyon metreküpe ulaştı." diyen Şanti, sergide suyla ilgili bilimsel konular ve tarım alanlarında su kullanımı üzerinde yoğunlaşıldığını söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki yeraltı sularının yüzde 95'inin kullanıma elverişli olmadığı kaydediliyor.

Bölgedeki su sıkıntısında İsrail'in yaklaşık 10 yıldır uyguladığı ablukanın da etkisi büyük. Abluka nedeniyle, altyapı ve su sistemlerinin yenilenmesi için gerekli çalışma yapılamıyor. İsrail ayrıca sınır bölgelerinde açtığı kuyularla Gazze Şeridi'ndeki su sıkıntısını daha da artırıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :